mandag 10. september 2012

Hverdagspizza for hele familien

I går laget vi pizza med grov bunn her i familien. Vi delte deigen i flere små emner slik at alle fire kunne lage egne favoritter. Dette er gøy for barna og kjekt for alle de forskjellige smaksløkene som befinner seg i en familie. Her får alle det de vil på sin pizza!
Dessuten er pizzaen både god og sunn med den grove bunnen, så i dag fikk mine jenter rester i matboksene sine. Det smaker selvsagt mye bedre når man har laget EGEN pizza (med litt hjelp fra pappa)!



Dette trenger du til bunnen: 

- 8 spiseskjeer melk
- 6 spiseskjeer smør
- 2 egg
- 220 gram Sammalt Rug grov
- 100 gram hvetemel
- 1 pose tørrgjær
- 1 ts salt

Dette brukte vi som fyll (men her gjør du som du vil): 

- Karbonadedeig
- Løk
- Pepperoni
- Ananas
- Pølsebiter
- Tomatpurè
- Pinjekjerner¨
- Ost


Slik gjør du: 

Bland det tørre (Mel, salt og gjær).

Smelt smøret og bland inn melken. Varm til ca 40 grader før du rører inn to egg . 

Bland væsken med det tørre og kna deigen til den blir fin og smidig.  Spe  på med litt mer hvetemel  om nødvendig.  Sett deigen til heving i en times tid. 


Del deigen i 6-7 emner og kjevle de så flate som du vil ha bunnene. 


Når deigen hever kan du forberede pizzafyllet. Vi dekket alt på bordet, slik at vi  kunne sitte sammen  og  "mekke" småpizzaene. 



Nicoline (3) syns det var gøy å velge fyll, og oppdaget  at hun  er veldig glad i pepperoni! 

Hermine (1 1/2) måtte få litt hjelp av pappa, slik at ikke alt gikk i munnen. 

Pizza i produksjon.  Da pizzaene var klare til steking puttet vi de inn i ferdig oppvarmet ovn. (225 grader) 

Se så fin og god denne ser ut!

...Og her er mammas minipizza. Velbekomme!

Lykke til!

Mathilsen fra Ingvild








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar